Brillman Optik sedan 1959

Låt oss presentera
-VÅRA VARUMÄRKEN-

Vi har valt att arbeta med tillverkare och leverantörer som kan garantera både kvalitet och service. Vi besöker regelbundet de stora optikmässorna i Europa som t ex Silmo i Paris och Opti i München där vi gör många av våra inköp. 

AHLEM

Den Parisfödda designern Ahlem Manai-Platt har stor passion för konst och kultur och är perfektionist i det hon gör. Hon har numera sin bas i Los Angeles men designen inspireras av hennes parisiska rötter. Produktionen sker i små upplagor för hand i en liten fabrik i  Frankrike. Metallbågarna tillverkas i palladium med 22k guld och acetaten handplockas från Mazzucchelli som är världsledande tillverkare av acetat.

Läs mer om Ahlem här

Se vårt utbud ifrån Ahlem här

DITA

Detta är verkligen high end! Fotograferna Jeff Solorio och John Juniper skapade Dita 1995 i LA och märket har sedan dess utvecklats till ett lyxigt glasögonmärke, inspirerat av vintage men i modern tappning. Det finns många Ditafans som t.ex Usher, Christina Aguilera, Kim Kardashian och inte minst bland våra kunder. Produktionen sker i Japan där den riktigt gamla hantverkstraditionen lever kvar. Man använder enbart titan och den hårda, japanska acetaten.

Läs mer om Dita här

BLACKFIN

Ett perfekt äktenskap mellan teknik och design och ett genuint hantverk där varje båge hanteras av mer än 50 par händer, från råmaterial till färdig båge. Blackfins saga börjar redan under tidigt 1970-tal när Maria Pramaor öppnar sin egen verkstad i Agordo i italienska alperna. Sedan dess har tillverkningen skalat upp men är fortfarande kvar inom familjen och i den lilla staden. Vi har själva besökt fabriken och sett tillverkningen som huvudsakligen görs i 100% titan.

Läs mer om Blackfin här

TOM FORD

Modedesigner Tom Ford har arbetat både för Gucci och YSL. Han är också filmregissör, manusförfattare och filmproducent. Han är tex mannen bakom filmen ”A single man” från 2009. Kännetecknande för hans bågar är det karaktäristiska T:et i sidan på fronten som man också kan få en särskild putsduk till. Kollektionen är bred, här finns något för alla.

Läs mer om Tom Ford här

Se vårt utbud ifrån Tom Ford här

GARRETT LEIGHT

Garrett Leight, son till grundaren av det ikoniska märket Oliver Peolples, öppnade sin första konceptbutik 2009 i hemstaden Venice, Kalilfornien. Vi är så glada och stolta att kunna erbjuda dessa fantastiska bågar och solglasögon som älskas, inte bara av oss och våra kunder, utan även av Brad Pitt, Selena Gomez och Liam Hemsworth, för att nämna några.

Läs mer om Garrett Leight här

Se vårt utbud ifrån Garret Leight här

OSCAR MAGNUSON

Vårt stolta, svenska märke med stilren design i monokroma färger och utan överflödiga detaljer. Oscar Magnuson är utbildad vid Konstfack och har även studerat design i Milano. Bågarna är tillverkade i ekologisk acetat av mycket skickliga hantverkare vid en fabrik i norra Italien.

Läs mer om Oscar Magnuson här

RAYBAN

RayBan föddes redan på 30-talet. Amerikanska flygvapnet utvecklade solglasögon som skulle skydda piloterna mot starkt solljus och bländning.

1937 kom den klassiska pilotmodellen Aviator och följdes senare av andra ikoniska modeller som Wayfarer, Clubmaster och Round metal. Du hittar alla klassiska modeller hos oss på Fredsgatan optik.

Läs mer om RayBan här

BARTON PERREIRA

Bill Barton startade karriären som optiker och blev senare VD för det amerikanska bolaget Oliver Peoples. Patty Perreira har en mångårig bakgrund som designer för Prada, MiuMiu, Paul Smith och inte minst i 18 år för Oliver Peoples. Barton Perreiras dröm var att skapa produkter utan kompromisser och det har de lyckats med. Varje båge tillverkas med stor precision för hand i Japan och tar flera veckor att färdigställa. Materialen är den finaste acetaten och japanskt titan.

Läs mer om Barton Perreira här

Se vårt utbud ifrån Barton Perreira här

CHANEL

Det exklusiva märket Chanel startades 1909 av Gabrielle Chanel i Paris och är ett av de mest kända modehusen i världen. Som officiell återförsäljare av Chanel glasögon och solglasögon är vi på Fredsgatan Optik otroligt stolta att visa upp dessa bågar hos oss. 1965 började Chanel göra solglasögon och efter det blev de en stor del av den klassiska Chanel-looken.

Läs mer om Chanel här

DANDYS

Ett italienskt märke som vi sprang på när vi var på mässa i Paris. Kraftiga bågar med karaktär, ett statement helt enkelt. Rent hantverk från ett familjeföretag i norra Italien med en historia från den tiden när man som lärling fick göra varje liten detalj för hand. Som enda återförsäljare i Sverige är vi omåttligt stolta. Dandys fungerar som motvikt till många av våra tunna och stilrena märken, mycket attityd men med stil och utan överdrifter.

Läs mer om Dandys här

 GÖTTI

Sven Götti heter mannen bakom märket. Han är både designer och optometrist och arbetar enligt principen ”reduktion” – less is more. All design reduceras till det väsentligaste utan onödiga och förstörande detaljer. Stilrent, tidlöst och minimalistiskt. Götti har en egen fabrik i Schweiz men titanbågarna tillverkas i Japan och acetaten i Tyskland. I acetatbågarna finner du namnet på hantverkaren som handpolerat bågen.

Läs mer om Götti här

LINDBERG

Vårt senaste tillskott är danska Lindberg som tillverkar bågar i fr a ultralätt titan men även i acetat, guld, horn och platinum. Lindberg har inget lager utan allt tillverkas på beställning. Det är hållbarhet i ordets rätta bemärkelse. Du som kund har oändliga valmöjligheter där du kan välja både färg och form. All tillverkning sker i Danmark vilket i vår värld räknas som närproducerat.

Läs mer om Lindberg här

MAUI JIM

Maui Jim startade på en solig strand i Hawaii och är idag de största och snabbast växande tillverkarna av polariserade solglasögon i världen. Maui Jim’s PolarizedPlus 2 teknologi revolutionerade marknaden och Maui Evolution ger dig optisk briljans och den lättviktiga känslan av polykarbonat. Kort sagt, solglasögon för den som söker det bästa av det bästa.

Läs mer om Maui Jim här

 

OLIVER PEOPLES

En storfavorit hos Fredsgatan Optik. Ikoniska modeller som Gregory Peck inspirerad av just Gregory Peck i The mockingbird och O´Malley som bärs av Christian Bale i American psycho. På senare tid har vi stiftat bekantskap med snyggingar som Oliver och Cary Grant. Tidlös retrodesign för en bred målgrupp.

Läs mer om Oliver Peoples här

STARCK

Fransmannen Phillipe Starck, känd industidesigner som är mannen bakom många kända produkter från bl a Alessi. Han har skapat allt från tandborstar till möbler och har inrett dåvarande franska presidenten François Mitterands privata rum i the Elysée Palace.  Starck har en humanistisk syn på sina livsverk och understryker att det han skapar framförallt måste vara användbart och funktionellt.

Läs mer om Starck här

MATSUDA

Mitsuhiro Matsuda grundade sitt modehus i Tokyo för över 50 år sedan. Erkänd som en av de första designers som förenar arkitektur med mode, var det hans första glasögonkollektion som verkligen fångade världens uppmärksamhet på 1980-talet. Med sin distinkta japanska strategi kombineras över 50 års hantverksexpertis med banbrytande produktionstekniker.

Läs mer om Matsuda här

ANNE ET VALENTIN

Anne et Valentins historia börjar i Toulouse, med två optikers drömmar om att själva skapa de glasögon de inte kunde hitta på marknaden.
Anne et Valentins designteam är såväl optiker som kreatörer. Det gör att de har full förståelse för de utmaningar som finns i skapandet av en ny modell, i alla steg av processen. Design spelar en central roll och allt och alla de möter är viktiga källor till inspiration. Personligheter, åldrar, stilar. Konst, film, mode…

Läs mer om Anne et Valentine här

SILHOUETTE

Silhouette är det innovativa märket som har världens lättaste bågar. Det som kännetecknar en Silhouette-båge är den gångjärnsfria designen, den otroliga lättheten och böjbara skalmar. Bågarna är både designade och producerade i Österrike och på det sättet kan de säkerställa standarden på sina bågar och hålla världsklassig produktion.

Läs mer om Silhouette här

LESCA

Joël Lesca började göra glasögonbågar i en liten verkstad i Paris år 1964. Sedan dess har märket byggts upp av den familjära känslan och dom otroligt vackra acetatbågarna som är Lesca Lunetiers signum. Joëls båda söner Mathieu och Bertrand ärvde passionen för hantverket och Lesca Lunetier är nu ett familjeföretag som finns på flera platser världen över.

Läs mer om Lesca här