Brillman Optik sedan 1959

Maui Jim

När Walter F. Hester under mitten på 80-talet utforskade det azurblå vattnet och de vackra stränderna på Hawaii, insåg han att inga solglasögontillverkare hade utvecklat tillräckligt solskydd för den kraftiga bländning och skadliga UV strålningen som Hawaiis sol ger. Som den entreprenör han är, gjorde Hester sin research och utvecklade en solglasögonkollektion med överlägset skydd för ögonen. I och med det var Maui Jims solglasögon skapade och blev den första och enda distributören av solglasögon från Hawaii.

Maui Jim har fortsatt att avancera inom solskyddsteknologin genom att introducera en teknologi som nu använder upp till 9 olika lager av skydd för att ta bort 99,9% av reflexer och 100 % av skadliga UV strålar. Det är bara Maui Jims linser som använder 3 sällsynta jordartsmetaller och annan patentskyddad teknologi som förstärker färger och förbättrar kontrastseende. De flesta av Maui Jims modeller finns tillgängliga som styrkeslipade. Konsumenter kan identifiera en äkta Maui Jim genom logon som sitter på övre högre glaset på sina solglasögon.

Maui Jim

Maui Jim har blivit framröstad som favoritföretaget inom solglasögon och för bästa solglasögon bland optiker, hälso- och sportmedia runt om i världen. Alla Maui Jim solglasögon täcks av 2-års garanti. I tillverkningsprocessen går solglasögonen igenom 22 separata steg och inspekteras 6 gånger för att säkerställa kvaliteten. Mindre än 1 % av alla arbeten kommer i retur pga tillverkningsfel. Detta är den lägsta returnivån i hela branschen.

Fredsgatan Optik erbjuder Maui Jim solglasögon

Hos Fredsgatan Optik i Göteborg kan du hitta solglasögon från Maui Jim. Välkommen in för utprovning på Fredsgatan 10 i centrala Göteborg.