Brillman Optik sedan 1959

LINSER

På Fredsgatan Optik har vi många års erfarenhet av linsundersökningar och en del av våra kunder började köpa linser hos oss redan i början av 70-talet. Mycket har förstås hänt på 50 år och vi gör allt för att hänga med i utvecklingen. Bor du i Göteborgsregionen rekommenderar vi att du kommer förbi Fredsgatan Optik för tillpassning. För att kunna tillpassa linser som lämpar sig så bra som möjligt arbetar vi med en s.k. topograf. Den fungerar som en kamera som ger en bild av hornhinnan ungefär som en orienterings-karta med höjdavvikelser. Det underlättar för oss om vi ska hitta linser till ett öga med tex en oregelbunden hornhinna, ovanlig form eller ärr.

Att tänka på vid användning av linser

Med dagens moderna material är riskerna väldigt små för dig som använder kontaktlinser. A och O är god handhygien och sunt förnuft. Med sunt förnuft menar vi t ex att du inte använder linser längre tid än den som rekommenderas, att du vilar från linser om du är röd och irriterad i ögonen eller vid förkylning. Använd bara den linsvätska din optiker ordinerat och du ska givetvis inte använda någon annans linser.

Det är viktigt att låta undersöka sina ögon minst en gång per år. Då kontrollerar vi att dina ögon mår bra och att linserna stämmer i styrka. Ibland kan man behöva prova linser i något nytt material eller byta linsvätska.

Vi har ett formulär här på hemsidan där du själv kan beställa linser direkt från oss. Är du redan kund här behöver du inte hålla reda på vilka styrkor du ska ha utan vi ser det i din journal.

 

Boka linsundersökning hos Fredsgatan Optik i Göteborg

Vi välkomnar dig till Fredsgatan Optik i Göteborg där du får professionell hjälp med att hitta rätt linser och linsvätska som passar just ditt öga. Boka en linsundersökning enkelt nedan.