Brillman Optik sedan 1959

LUPPGLASÖGON

Vi är stolta samarbetspartner till Ergoluppar som tillhandahåller en helhetslösning med ergonomiska luppglasögon för t ex tandläkare och kirurger. Som tandläkare och kirurg är det viktigt att tänka ergonomiskt så att kroppen inte belastas för mycket då man ofta sitter framåtlutad över en patient.

Med ergonomiska luppglasögon får du ett helt skräddarsytt par glasögon som hjälper dig få en god arbetsergonomi, ett bättre och säkrare arbetsavstånd till din patient och minskad belastning på kroppen. Du bibehåller en god kvalitet på ditt arbete utan att belasta nacke och rygg. Tillsammans med våra optiker skräddarsyr vi en lösning som fungerar bäst för dig. Vi gör regelbundna återbesök för att se till att fungerar på bästa sätt. Vi har även möjlighet att göra arbetsplatsbesök ute hos er på klinikerna.

Varför behövs luppglasögon?

En god arbetsergonomi som tandläkare eller kirurg innebär en rak rygg med lätt aktiverad bål, sänkta axlar och att arbeta nära kroppen med armbågarna mot midjan. För att bibehålla detta så behövs luppglasögon så man inte behöver böja på nacken, belasta ryggen och förlora en god hållning.

Med luppglasögon från Ergoluppar och Admetec får du ett par helt skräddarsydda luppglasögon med rätt förstoring för dig. Med tre valbara luppar kan du välja ditt synfält både i luppen och i glasögonens lins. Du har alltid två års garanti på dina luppglasögon. Lupparna är otroligt lätta och glasögonen sitter stadigt och bekvämt i ansiktet. De tre olika lupparna som vi kan erbjuda att tillpassa är:

  • Galileisk TTL lupp som har en lägre förstoring med en lätt hantering
  • Prisma TTL lupp som har ett högre förstoringsalternativ, bredare synfält trots högre förstoring med hjälp av prismatisk effekt
  • Ergo TTL lupp som är fullständigt ergonomisk då den ger 45 graders vinkling av synfältet med starkaste förstoringsmöjligheterna. Ergoluppar är de enda på marknaden som erbjuder 10x förstoring i sina ergonomiska luppglasögon. Ergo TTL gör att du kan arbeta längre med maximal komfort och koncentration. En ergonomiskt korrekt arbetsställning förebygger arbetsrelaterade förslitningsskador vilket orsakar smärta i nacke och rygg.

Eventuella synfel korrigeras i luppsystemet genom intern korrektion vilket skapar optimal synskärpa för varje enskild individ. De superlätta luppglasögonen väger 45-55 g (kan variera beroende på bågens vikt), och erbjuder 6 olika förstoringsalternativ: 3x, 4x, 5x, 6x, 7.5x & 10x. Ergoluppar är ensamma på marknaden med att erbjuda 10x förstoring i sina ergonomiska luppglasögon. Specialgjorda utifrån varje persons specifika behov erbjuder Admetec Ergo TTL luppglasögon en fantastisk möjlighet till en förbättrad arbetshälsa för yrkesgrupper som traditionellt varit tvungna att arbeta med framåtböjd nacke och rygg.

Ergoluppar erbjuder flera olika modeller av bågar som alla är i titan för en bättre komfort och lättare vikt.  De har även ett stort utbud av olika belysningslösningar för att förbättra synskärpan i glasögonen och undvika bländning och skuggbildning.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om våra luppglasögon, belysningslösningar och hur vi hjälper dig att tillpassa dem.

Fredsgatan Optik erbjuder luppglasögon i Göteborg

Hos oss på Fredsgatan har vi flera modeller av luppglasögon. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela vårt sortiment av luppglasögon.