Brillman Optik sedan 1959

SOLGLASÖGON MED STYRKA

Behöver du solglasögon med styrka?

Slipade solglasögon innebär att du får solglasögonen i din egen styrka. De slipade solglasen kan sättas i en vanlig båge eller i ett par solglasögonbågar. Det är både skönt och praktiskt att se skarpt på alla avstånd, att kunna sporta, köra bil och läsa i solen utan att bli bländad. 

Det är sällan några problem att slipa solglas med din styrka. Har vi bara ditt recept och en båge så fixar vi resten. Tänk på att bågen inte får vara för stor eller kupig om du har höga styrkor.

Solglasögon i din styrka gör så att du har skarp syn hela tiden. Detta är extra viktigt i trafiken där solglasögon i din styrka ökar säkerheten avsevärt eftersom risken att bli bländad minskar.

Olika typer av solglas med styrka

Du kan välja mellan flera olika färger på dina solglasögon med styrka. Glasen går att göra hur mörka eller ljusa du vill. De vanligaste färgerna är brun, grå och grön. Färgen bör inte vara mörkare än 85%, då får du t.ex. inte köra bil. Gradalfärg blir supersnyggt med en mörk färgton överst i glaset som sedan övergår i ljusare längst ner.

Solglas med styrka går att få i både plast och riktigt glas. Plast är i särklass vanligast eftersom det blir lätt och stöttåligt.

Om du ska använda dina slipade solglasögon på sjön eller för bilkörning är polaroidfilter praktiskt, för att inte säga nödvändigt. UV-skydd ingår alltid – det är viktigt! Varför inte prova Adaptive sun från Zeiss som har en snygg grundton och som blir ännu mörkare när du kommer ut i solen? Både snyggt och behagligt för dig som rör dig både inne och ute med solglasögon. Dessutom blir det extra bekvämt med en antireflexbehandling på glasets insida och kanske en spegelyta på framsidan.

Boka undersökning hos Fredsgatan Optik i Göteborg

Hos Fredsgatan Optik i centrala Göteborg hjälper vi dig ta fram ett par solglasögon med styrka, boka undersökning hos oss för att få rätt styrka och glas på dina nya solglasögon.