Brillman Optik sedan 1959

Så går en synundersökning till hos Fredsgatan Optik

Välkommen till oss för synundersökning i Göteborg! Vi börjar undersökningen med ett förberedande förtest i en s.k. autorefraktor. Den visar ungefärliga styrkor av ditt eventuella synfel. Det går inte att göra glasögon efter det resultatet utan en noggrann kompletterande synundersökning måste göras av optiker. Vid den här undersökningen kan vi också mäta ditt ögontryck.

SYNUNDERSÖKNING

Nästa steg i synundersökningen är att mäta vilka styrkor du har i dina gamla glasögon. Dessa värden kan vi sedan jämföra med när vi vet resultatet av den fullständiga undersökningen. Sedan går vi igenom din ögonhistorik, dvs dina tidigare erfarenheter av glasögon eller kontaktlinser och eventuella sjukdomar och mediciner. Vi pratar också igenom dina behov, förutsättningar och förväntningar av synundersökningen.

Vid själva synundersökningen kontrollerar vi synskärpa utan glasögon och hur du ser med din nuvarande synkorrigering. Vi undersöker ögats olika funktioner och avslutar synundersökningen med att du får prova de nya styrkorna i en provbåge.

Är du över 20 år kompletterar vi synundersökningen med ögonhälsoundersökning där vi fotograferar ögonbotten. Vid misstanke om sjukdom, t.ex. grå eller grön starr, skriver vi remiss till ögonläkare som vi har nära samarbete med. För barn under 8 år krävs ordination av ögonläkare.

Synundersökning för körkort

Hos oss kan du göra synundersökning för körkort. För körkortstillstånd för tex moped klass 1, motorcykel och personbil krävs en synskärpa på minst 0,5 på båda ögonen tillsammans. Vid undersökningen mäter vi din synskärpa utan korrektion, med eventuell korrektion och vi kontrollerar ditt synfält. Undersökningen tar ca 10 minuter och kostar 200 kr. När undersökningen är klar skickar vi ett synintyg digitalt direkt till Transportstyrelsen.

Kom ihåg att du måste ha med dig en giltig legitimation till oss inför undersökningen.

 

Resultatet av undersökningen

Efter avslutad undersökning diskuterar vi vilken lösning som är den bästa för dig. Vill du kanske prova kontaktlinser? Bör du ha progressiva glas eller kanske bara läsglasögon vid behov. Det finns flera alternativ beroende på utfallet av din synundersökning.

Vad kostar en synundersökning hos Fredsgatan Optik i Göteborg?

En ögonhälsoundersökning kostar 595 kr. Om du är under 20 år eller student med Mecenatkort kostar synundersökningen 295 kr. Vill du prova kontaktlinser kostar det 1.195 kr och en linskontroll för en van linsbärare 595 kr. Synundersökning för körkort kostar 200 kr.

Legitimerad optiker

Alla optiker hos Fredsgatan Optik i Göteborg är legitimerade av Socialstyrelsen och har kontaktlinsbehörighet. Det betyder att du kan känna dig trygg med resultatet av din synundersökning. Vi använder bara toppmodern utrustning och får regelbunden fortbildning för att följa den senaste forskningen och följa utvecklingen inom optometri.

Boka synundersökning hos oss

Du bokar enkelt tid för synundersökning hos oss på Fredsgatan Optik i Göteborg via vår webtidbok här nedan: