Brillman Optik sedan 1959

Linsundersökning i Göteborg

Är du intresserad av att prova kontaktlinser? Eller är du kanske redan van linsbärare? Det finns kontaktlinser för nästan alla synfel. Med en linsundersökning reder vi ut vad för typ av linser du behöver. Vi befinner oss i centrala Göteborg på Fredsgatan 10, boka enkelt en tid för linsundersökning hos oss nedan.

Nytillpassning

Om du inte har någon tidigare erfarenhet av kontaktlinser behöver du göra en linsundersökning från grunden. Då börjar vi med en synundersökning för att ta reda på ditt synfel. Vi undersöker dina ögon med mikroskop för att se att de är friska och vi mäter hornhinnans form och kupighet. Sedan går vi igenom dina förutsättningar och valmöjligheter. Det är också viktigt att du lär dig att hantera dina linser, hur du sätter in och tar ut dem och hur du gör rent dem. Du får en genomgång av hygien- och rengöringsrutiner och annan viktig information om vad som är viktigt att tänka på. Efter att du fått med dig linserna hem bokar vi ett återbesök och följer upp inom 2-3 veckor.

 

Årlig linsundersökning

Det är viktigt att göra en linsundersökning minst en gång per år. Även om linserna känns bra kan det ändå finnas förändringar både på ögonen och av dina styrkor. Vid en linsundersökning av en van linsbärare kontrollerar vi dina synskärpor och tittar i mikroskop att ögonen och linserna ser bra ut. Kom gärna med linserna i när du kommer för linsundersökning så ser vi hur linserna sitter på ögonen när de suttit i en stund. Vi kan också se om du har mycket beläggningar på linserna och behöver byta ut dem oftare.

 

Linsundersökning för medicinska speciallinser

Vissa ögonsjukdomar och andra förändringar kan kräva speciella lösningar. Det kan vara t ex transplanterade hornhinnor, kerotokonus eller medicinskt torra ögon. Då krävs mer avancerade instrument och en mer omfattande utprovning. Vid en sådan linsundersökning använder vi en topograf som visar hornhinnans form ungefär som en höjdkarta.

 

Vad kostar en linsundersökning hos Fredsgatan Optik i Göteborg?

Om du är ny linsbärare kostar undersökning och utprovning 1.195 kr inklusive återbesök och provlinser. Är du van linsbärare betalar du 595 kr för en linskontroll.

Boka linsundersökning hos oss på Fredsgatan i Göteborg

Vi välkomnar dig till Fredsgatan Optik i Göteborg där du får professionell hjälp med att hitta rätt linser och linsvätska som passar just ditt öga. Boka linsundersökning enkelt nedan.