Brillman Optik sedan 1959

Solglasögon

Solglasögon är inte bara snyggt – en lika viktig funktion är att de skyddar dina ögon mot skadligt UV-ljus. Om ögonen utsätts för UV-strålning under en längre tid riskerar du att få olika ögonförändringar. Det kan vara sjukdomar som t.ex. grå starr, förändringar i gula fläcken, bindväv som bildas på ögonvitorna och påverkan på den tunna huden runt ögonen.

För dig som tillbringar mycket tid på sjön är det extra viktigt att använda bra solglasögon eftersom ljuset reflekteras i vattenytan. Det blir bekvämare om du använder solglasögon med polaroid som filtrerar bort reflexerna. Polariserande glas av hög kvalitet finns hos oss på Fredsgatan Optik i Göteborg från märkena Maui Jim, Tom Ford och RayBan.

Hos oss kan du även köpa slipade solglasögon. Vi kan göra solglasögon med din styrka, både progressiva och med polariserande solglas.

Vilken form på solglasögon passar din ansiktsform?

Vi får ofta frågan ”Vilken form form på solglasögon ska jag ha till mitt ansikte?”. Det är svårt att ge ett rakt svar på den frågan. Solglasögonens storlek och färg spelar lika stor roll. Dessutom är det viktigt att solglasögonen sitter snyggt och bekvämt i ditt ansikte. Men det finns några enkla tumregler och de har vi listat här:

Runt ansikte: Undvik runda solglasögon. Satsa på rektangulära bågar, gärna bredare än ditt ansikte så ser ansiktet längre ut i förhållande till solglasögonen.

Fyrkantigt ansikte: Runda eller ovala solglasögon ger ett mjukare intryck än raka och kantiga. ”Kattiga” solbågar med lite rundade former brukar också passa bra i ett fyrkantigt ansikte.

Avlångt ansikte: Satsa på stora solglasögon! Oversize brukar fungera fint på ett långsmalt ansikte där bågen liksom breddar ansiktet.

Hjärtformat ansikte: Solglasögon med cat-eye som strävar uppåt kan vara lösningen om du har ett hjärtformat ansikte. Alternativt ovala solbågar med mjuka former om du vill ha mer neutrala solglasögon.

Ovalt ansikte: Har man ett ovalt ansikte passar man ofta i de flesta solglasögon om bara solbågens färg och storlek stämmer.

 

Hitta rätt solglasögon hos Fredsgatan Optik i Göteborg

Vi på Fredsgatan Optik handplockar solglasögon som håller både stil och kvalitet. Du är välkommen in till butiken i centrala Göteborg för att se vårt utbud av kvalitativa solglasögon. I vårt sortiment finns solglasögon från Tom Ford, RayBan, Chanel, Oliver Peoples, Garrett Leight och Maui Jim för att nämna några.