Brillman Optik sedan 1959

Oscar Magnuson

Det är med stolthet vi visar Oscar Magnuson Spectacles i vår butik. Detta svenska märke grundades 2006 och har sedan dess varit en självklar del i Sveriges glasögonvärld. Oscar Magnuson är kungens systerson som alltid haft ett stort intresse för design. Han utbildade sig vid Konstfack i Stockholm och är idag industridesigner. Med ett formspråk som nästan skriker stilren design utan överflödiga detaljer är dessa bågar verkligen en sort för sig. Deras monokroma färger blandas med robusta bågar i skarpa och nya former. Deras olika kollektioner designas i Stockholm och tillverkas småskaligt i en liten fabrik i Italien.

Oscar Magnuson

En viktig del i Oscar Magnusons design är deras etiska och hållbarhetsfokus. Alla deras bågar är gjorda i bioacetat, främst framställts från trä och bomull. Med det är deras bågar 100% återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara. T o m fodralet som bågarna kommer i är handgjorda i organiskt läder. De skapas av Tärnsjö Garveri i Uppsala län.

Fredsgatan Optik erbjuder Oscar Magnuson i Göteborg

Hos oss på Fredsgatan har vi flera modeller av Oscar Magnuson. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela sortimentet.