Brillman Optik sedan 1959

Starck

En gång Starck, alltid Starck. Så tänker många som en gång valt ett par bågar signerade just Philippe Starck. Framför allt för den unika fjädringen i skalmen, men också för passformen och den stilrena looken. Philippe Starck föddes 1949 i Paris och utbildade sig inom design på den exklusiva skolan Parisian École Camondo. Under Starcks tid som inredningsdesigner och industriarkitekt har han skapat fler välkända inredningsverk som man känner igen, t ex den Alien-liknande juicepressen Juicy Salif som Starck målade upp på en servett 1988 och som nu är den mest kända citruspressen. 

Starck

Phillipe Starck började designa glasögon tillsammans med landsmannen Alain Mikli som är en berömd designer inom glasögonbranschen. I Starcks bågar hittar du den patenterade biolink-tekniken. Det är en skruvlös biomekaniskt gångjärn som gör skalmarna mer böjbara och följsamma på huvudet. I Starcks bågar ser man kopplingen till det industriella och bakom den nedtonade raka designen gömmer sig teknik och precision. Det han skapar skall vara användbart och funktionellt. Det syns i hans glasögonkollektion och vi förstår varför den uppskattas av så många.

Fredsgatan Optik erbjuder Starck i Göteborg

Hos oss på Fredsgatan har vi flera modeller av Starck. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela sortimentet.