Brillman Optik sedan 1959

Ahlem

En stor favorit hos oss på Fredsgatan Optik är Ahlem. Ahlem skapades 2014 av franska designern Ahlem Manai-Platt som är verksam i Los Angeles. Hon blandar dom två världarna i hennes design och skapar otroliga bågar som kan ses som smycken. Med detaljer så snygga att de får oss att baxna har Ahlem en självklar plats på våra hyllor. Metallbågarna är pläterade i 22k guld och acetaten görs ofta i grova dimensioner, men på något sätt lyckas Ahlem alltid få det att se elegant och smäckert ut ändå. Våra bågar från Ahlem är småskaligt producerade i Oyonnax, Frankrike och tillverkas av högkvalitativ italiensk acetat. Varje del är karvad för hand och detaljerat avvägd för att få fram rätt balans och vikt i bågen.

Ahlem

För att få fram kombinationen av råhet och polerad elegans, Ahlems signatur i sin acetat-modeller, krävs kunskap och erfarenhet. Bågarna hand poleras av skickliga hantverkare. Varje båge färdas mellan tre olika ateljéer och landar i händerna på nio hantverkare, där kunskap och erfarenhet ofta ärvts i generationer. I sista skedet inspekteras och kontrolleras alla delar, så att du som väljer en båge från Ahlem skall veta att det du valt, det skall du kunna ha i många år framöver. Kika gärna på Ahlems kollektion i vårt Showroom.

Fredsgatan Optik erbjuder Ahlem i Göteborg

Hos oss på Fredsgatan har vi flera modeller av Ahlem. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela sortimentet.