Brillman Optik sedan 1959

Oliver Peoples glasögon

Oliver Peoples är en av storfavoriterna hos oss på Fredsgatan Optik i Göteborg. Märket grundades i slutet av 80-talet av Larry Leight. Deras glas- och solglasögonmodeller är döpta efter kända ansikten som till exempel Gregory Peck och Cary Grant. Glasögonen har synts på mängder av kändisar både privat och i filmer. En av de mest framträdande är i filmen American Psycho där skådespelaren Christian Bale spelar karaktären Patrick Bateman. Christian Bale bär då modellen O’malley som finns i flertalet olika färger och är en av Oliver Peoples mest populära modeller.

Följ med på Oliver Peoples tidsresa:

1987

Efter inköp av vintageglasögon på en auktion lanseras Oliver Peoples. Den första Oliver Peoples butiken öppnar i West Hollywood, Kalifornien på historiska Sunset Boulevard och börja sälja sin första kollektion med glasögon.

Larry Leight designar en speciell båge åt Andy Warhol som han bär på omslaget till tyska Männer Vogue.

1988

Oliver Peoples glasögon börjar dyka upp i de stora modemagasinen runt om i världen.

1989

Oliver Peoples öppnar sin första internationella butik i Tokyo, Japan.

1991

Oliver Peoples nämns i romanen American Psycho. I filmbearbetningen från år 2000 bär Christian Bale den ikoniska Oliver Peoplesbågen O´Malley. Det inflytelserika modet från Wall street symboliseras av Oliver Peoples intellektuella stil.

1994

Oliver Peoples samarbetar med sir Elton John och skapar en bågkollektion där en del av intäkterna går till Elton John AIDS Foundation. Detta blir Oliver Peoples första samarbete.

1998

Oliver Peoples öppnar sin första butik i SOHO, New York.

1999

Brad Pitt spelar Tyler Durden i filmen Fight Club och bär Oliver Peoples OP-523 Aero och Sunset. I W magazine porträtteras Brad Pitt i ”Fight Club”-bågen vilket blir en världsberömd bild.

2007

För att fira Oliver Peoples 20-årsjubileum släpper märket en fullskalig biokampanj med den legendariska filmproducenten Robert Evans.
Oliver Peoples öppnar en boutique I Malibu, Kalifornien.
Det italienska företaget Luxottica förvärvar Oliver Peoples.

2010

Oliver Peoples släpper kollektionen the Original Vintage Circa 1987 där de återintroducerar de allra första modellerna.

2012

För att fira 50-årsjubileumet av filmen To kill a mockingbird släpper Oliver Peoples modellen Gregory Peck. Den är inspirerad av bågen som Gregory Peck bär i filmen och är framtagen i samarbete med Peck estate.

2016

Den första europeiska Oliver Peoples-boutiqen öppnar i London.

2018

Oliver Peoples har inte mindre än 38 konceptbutiker runt om i världen

Fredsgatan Optik erbjuder Oliver peoples glasögon och solglasögon i Göteborg

Hos Fredsgatan Optik har vi flera modeller av Oliver Peoples glasögon och solglasögon. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela sortimentet.