Brillman Optik sedan 1959

Barton Perreira

Bill Barton startade karriären som optiker och blev senare VD för det amerikanska bolaget Oliver Peoples. Patty Perreira har en mångårig bakgrund som designer för Prada, MiuMiu, Paul Smith och inte minst i 18 år för Oliver Peoples. Tillsammans valde de 2007 att starta sitt eget glasögonmärke och sedan dess har de vuxit till att bli ett välkänt märke i optikbranschen.

Barton Perreira

Barton Perreiras dröm var att skapa produkter utan kompromisser och det har de lyckats med. Varje båge tillverkas med stor precision för hand i ett av Japans ledande hantverkshus och tar flera veckor att färdigställa. Materialen är den finaste acetaten och äkta japanskt titan. När en båge är klar så går hantverkarna in och sätter Barton Perreiras prägel på bågen. I strukturerna och detaljerna syns hantverket och varje gång du tittar på t ex en titan-båge kan du se någon ny detalj du inte sett innan. Något som Barton Perreira kan så är det färgsättning på bågarna. De är inte rädda för färg, men det görs på ett mjukt sätt som gör bågen till ett komplement i ansiktet. Allt från specifika sköldpaddsfärger till deras unika golden honey som är en gulorange färg. Med en båge från Barton Perreira får du en tidlös båge i klassiskt snitt som klarar tidens tand.

Fredsgatan Optik erbjuder Barton Perreira i Göteborg

Hos oss på Fredsgatan har vi flera modeller av Barton Perreira. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela sortimentet.