Brillman Optik sedan 1959

Dita

Dita är ett av våra mest high end märken.  Snowboard-fotograferna Jeff Solorio och John Juniper skapade Dita 1995 i LA och märket har sedan dess utvecklats till ett lyxigt glasögonmärke, inspirerat av vintage men i modern tappning. Produktionen sker i Japan där den riktigt gamla hantverkstraditionen lever kvar. Man använder enbart titan och den hårda, japanska acetaten. Ditas bågar är vågade med hög designfaktor där allt är i toppklassig kvalitet. I 2004 samarbetar Dita med japanska avantgarde-designern Jun Takahashi. Tillsammans satte de Ditas prägel, där vågad design står i centrum, som fortfarande snart 20 år senare finns kvar i modellerna och designen.

Dita

Många kända personer i Hollywood har setts på röda mattan med bågar från Dita på sig. Varje Dita har sina egna karaktäristiska drag och det finns alltid en historia kring dess design och detaljer. Varje båge tar månader att tillverka och allt i bågen görs av hantverkare med lång erfarenhet. Ditas bågar kan ses som vintage i modern tappning. Vi älskar Dita för deras exklusiva look, kaxiga detaljer och genuina hantverk.

Fredsgatan Optik erbjuder Dita i Göteborg

Hos oss på Fredsgatan har vi flera modeller av Dita. Välkommen in till oss på Fredsgatan 10 i Göteborg för att se hela sortimentet.