Brillman Optik sedan 1959

På grund av rådande omständigheter, som det så vackert heter, var det länge sedan vi var på mässa. Sista helgen i februari hade vi bokat in Midomässan i Milano, precis då när hela Italien sattes i karantän. Milano stängdes för besökare och mässan ställdes in. Just där och då tyckte vi det kändes onödigt dramatiskt med så drastiska åtgärder och vi var nog många som trodde att det värsta skulle vara över till midsommar.

 

Nu ett halvår senare har vi har vant sig vid social distansering och att inget är som förr. Av den anledningen blev vi såklart väldigt glada när Eyewear network tog initiativet till eventet You & eye här i Göteborg i mitten av september.

Eventet

Så här presenterar de själva sitt event: ”You & Eye är inte en mässa eller konkurrerande alternativ till de mässor vi är vana att besöka, utan är tänkt som en lösning under den tid som vi nu får leva i. Vi har fått lära oss att hålla ihop och hålla avstånd vilket vi tagit fasta på. Vi har därför valt att skapa ett event utifrån de förutsättningar som finns och de lagar och rekommendationer som råder. You and Eye weekend är ett event och mötesplattform utvecklad av Eyewear Network.” Resultatet av det hela blev drygt 40 utställare utspridda på 13 olika platser i Göteborg vilket gjorde det möjligt att hålla social distansering.

Luxottica

Inledningsvis hade vi ett möte i butiken på Fredsgatan med Ulf från Luxottica som sladdade in tidigt på morgonen för att visa hela kollektionen från Oliver Peoples. Vi hann också titta på nyheterna från Chanel, Alain Mikli och Starck och toppa upp lagret med några riktiga godbitar. Uffe ångade vidare till Avalon för att hinna packa upp sina kollektioner inför helgen.

Ahlem

På förmiddagen drog Henrik, Emma och Linda iväg till Hotell Pigalle för träffa Gudlins och göra inköp från Ahlem.

  

De blev helt hänförda, både av Ahlems alla fina bågar och det magiskt vackra rummet på Hotell Pigalle. Följdaktligen blev det en del trevliga tillskott till Brillmans sortiment.

  

Oscar Magnuson

Tätt följt på detta möte var det dags för en annan storfavorit, nämligen Janni och Oscar Magnuson som installerat sig på Hotel Flora. Janni frestade också med en fantastisk japansk kollektion, Kame ManNen som vi snart får se mer av. Vi bjuder på en sneak peek här:

  

Janni var lika snygg som vanligt så vi bjussar på en smygtitt på henne också och det fina rummet på Flora.

 

Garrett Leight

Fortsättningsvis bar det av till Vallgatan 12 där Daniel visade Garrett Leight. Här blev det såklart fullt ös och en massa inköp. För det första riktigt snygga bågar, för det andra världens trevligaste säljrepresentant och sist men inte minst god öl. Med andra ord inget att klaga på.

   

Eftermiddag med dopp

Eftermiddagen snurrade på i samma tempo. Vi kikade på Anne & Valentine och klämde och kände på bågarna.

 

Avslutningsvis hade Zeiss ett event inför lanseringen av sina nya glas SmartLife och rundade av med att skicka ut deltagarna till havs i amfibiebuss. Dessvärre har vi inga livebilder från den resan eftersom passagerarna hade fullt upp med att skrika.

Nu väntar vi med spänning på alla nyheter som snart börjar droppa in. Håll koll (håll ut och håll avstånd)!

//Anna