Brillman Optik sedan 1959

Ett märke som förtjänar lite extra uppmärksamhet är Lindberg. Bågarna har funnits hos Brillman sedan hösten -20 och vi undrar i efterhand varför vi inte tog in dem tidigare.
Otroligt lätta, fina bågar i titan med oändliga valmöjligheter.

   

Kollektioner

Lindberg har ca 15 olika kollektioner. På Brillman finns kollektionen N.O.W, bågar med front i ett ultralätt kompositmaterial i transparenta färger och skalmar i titan.

Dessutom har vi förstås kollektionen RIM vilket är den klassiska Lindbergkollektionen med bågar gjorda av titantråd.

      

Nu väntar vi med spänning på den nya kollektionen Thintanium. Även dessa bågar är gjorda i tunn titan och man kan färglägga randen runt glaset i över 20 olika färger.

I Lindbergs övriga kollektioner kan man hitta bågar i flera olika material som tex buffelhorn, guld och platina. Det finns även bågar med diamanter och andra ädelstenar för den som är sugen på att glittra.

Om företaget

Lindberg Optik började som en optisk butik i Århus, Danmark 1969. När ägaren Poul-Jørn Lindberg själv behövde glasögon 10 år senare tyckte han att alla bågar var för tunga och besvärliga att ha på sig. Han tog saken i egna händer och slog sig ihop med arkitekten Hans Dissing. Tillsammans skapade de kollektionen AIR titantium, världens första utbud av bågar i titan. Kollektionen var då helt unik med bågar utan vare sig lödningar, skruvar eller muttrar. Företaget Lindberg Optic Design höll till i lägenheten ovanför butiken och här tillverkades alla bågar för hand.

Detta är bara början på Lindbergs framgångssaga och redan efter ett par år kunde företaget titulera sig ”dansk hovleverantör”. Genom åren har Lindberg mottagit flera prestigefulla priser runt om i världen, inte bara för utsökt design utan också för sina tekniska innovationer. Inte nog med detta, för några år sedan blev Poul-Jørn Lindberg dubbad till Riddare av ordern Dannebrog. Med andra ord, Lindberg är inte vilket företag som helst.

Du bestämmer

Alla bågar från Lindberg tillverkas på beställning. Företaget har inget lager och du som kund har stora valmöjligheter när det kommer till färg och form. Ingen ”take-it-or-leave-it-design” vilket känns fantastiskt med tanke på hållbarhet. Varje båge är anpassad efter kundens speciella önskemål, skräddarsydda och individuellt numrerade.

     

Välkommen in, kläm och känn på Lindbergs titanbågar och beställ sedan färg och form efter eget tycke och smak!