Brillman Optik sedan 1959

Ja, det är mycket man ska tänka på när man börjar plugga – nya prylar som måste införskaffas, nya rutiner och kanske en ny stad att lära känna. Är du student i Göteborg är du i så fall i gott sällskap. Här studerar över 50.000 studenter på Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. Alla älskar Göteborg! Här finns, förutom utbildning i världsklass, ett bra utbud på kultur, nöjesliv och shopping. Dessutom finns det gott om goa gubbar och spårvagnar.

Mecenat

För dig som studerar och har Mecenatkort har Brillman ett finfint erbjudande. Du får 1.000 kr rabatt när du köper kompletta glasögon och du betalar bara 250 kr för synundersökningen istället för 495 kr.

https://mecenat.com/se/brillman-optik-23100

Glas

Vi lever i en digital värld där vi tillbringar mycket tid vid olika skärmar. Nu under pandemin har de flesta studenter dessutom distansundervisning. Det innebär många timmar vid dator och på mobilen. Vår glasleverantör Zeiss erbjuder Digital lens som är glas anpassade för en digital livsstil och som gör att du ser din smartphone, surfplatta eller TV på ett helt nytt sätt, samtidigt som du undviker digital ögonstress. Digitala glas göra det möjligt för ögonen att fokusera snabbt och bekvämt tack vare en speciellt optimerad närzon – oavsett vad du tittar på.

Bågar

Vi har ett riktigt bra utbud på bågar, om vi får säga det själva. Allt är handplockat från leverantörer som vi tycker om. Vi gillar verkligen glasögon och vi gör en hel del inköp på mässor i Europa. Bland annat hittar du märken som Garrett Leight…

…Oliver Peolples, Dita och Vasuma

Med andra ord, här finns något för alla.

Att tänka på

Moderna ljuskällor och displayer utstrålar en högre andel blått ljus. För mycket av “fel” slags blått ljus kan vara skadligt för hälsan och orsaka ögonsjukdomar. Glas med Zeiss BlueProtect ytbehandling innehåller ett speciellt filter som ger dig ett bekvämt seende även om andelen blått ljus är stor.

Sist men inte minst, glöm inte att ta pauser och titta ut genom fönstret en stund eller ta en promenad. Du kan t ex gå till din optiker på Fredsgatan och prova snygga bågar. Var gärna ute en stund i dagsljus så den lilla tallkottkörteln i hjärnan blir glad och producerar melatonin. Det gör det lättare för dig att reglera din dygnsrytm.

 

 

//Anna