Brillman Optik sedan 1959

Premiär för nya hemsidan och bloggen! Vad passar väl bättre än en presentation av storfavoriterna från Garrett Leight, vårt populäraste märke? Företaget GLCO firar dessutom 10-årsjubileum i år så Garrett Leight förtjänar lite extra uppmärksamhet.

För att få lite bakgrundshistoria backar vi bandet till 1987 då Larry Leight, dvs Garretts pappa, grundade företaget Oliver Peoples i LA. Han var sedan creative director i ca 20 år, ända tills Oliver Peoples gick över till det italienska företaget Luxottica. Garrett är på så sätt uppvuxen i branschen och ett par år efter uppköpet av Oliver Peoples grundade han sitt eget glasögonmärke, Garrett Leight Calilfornia Optical (GLCO).

Brillman har samarbetat med Garrett Leight sedan 2015. Henrik har jobbat många år i butiken och är ett riktigt Garrettproffs – det han inte vet om Garrett Leight är inte värt att veta. Han fick i uppdrag att välja ut några favoriter ur kollektionen för en närmare presentation. Det blev 4 olika acetatmodeller den här gången. Vi får helt enkelt ge metallbågarna revansch vid ett annat tillfälle – Wilson är t.ex en modell som blivit en riktig kioskvältare.

Hampton

Hampton är utan tvekan nummer ett, Garretts best-seller och en av de 4 originalmodellerna sedan starten. Modellen är uppkallad efter en gata i Garrett Leights hemstad i Venice Beach i Kalifornien. I Hampton-kollektionen finns förutom originalbågen i acetat även solbåge, solclips och en kombibåge med både metall och acetat i fronten. Inför 10-årsfirandet har man dessutom tagit fram en jubiluemsbåge – Hampton X, en riktig godbit i lite kraftigare acetat och med bredare skalm. Den kommer i flera sköna färger, bl a nude som är rosa transparent (den tänker jag själv ta en extra titt på, kan bli snyggt med lätt bruntonade glas).

 

Kinney

Garrett Leight inspirerades av en vintagebåge när han skapade Kinney. En tidlös design med s.k. nyckelhålsbrygga över näsan för att passa och sitta bra på de flesta näsor. Kinney kommer i ett par olika storlekar, flera färger och förstås även som solbåge och clips. Jag tror de flesta på Brillman har hunnit med en Kinney.

Clune

Clune är en av mina personliga favoriter! Det går nästan alltid att sätta en Clune på en osäker kund så är man hemma. För det första har den en perfekt, klassisk form. Den kommer i 3 storlekar där den minsta är 41 mm och funkar fint på riktigt unga bärare (och små äldre också för den delen) och den finns i flera fina färgnyanser. Så har du svårt att hitta en båge som passar – prova Clune!

Winward

Sist men inte minst av Henriks (och många andras) favoriter kommer Winward. Också en lättplacerad goding, framför allt på små ansikten och den kommer i 3 storlekar från 42 mm till 47 mm. Även här finns många färger att välja på i både matt och blankt. Winward har en rund, klassisk form och skräddarsydd passform. Dessutom du kan köpa till solclips som sitter som en smäck.

 

I slutet av den här veckan är det You and eye weekend i Göteborg, en ny typ av plattform med social distansering som får ersätta den gamla sortens optikmässor. Där kommer vi att träffa Daniel Sarabia som har agenturen för Garret Leight i Sverige. Om några veckor räknar vi med att ha toppat upp med alla nyheterna i butiken.

I vårt showroom hittar du alla Garrett Leights modeller i samtliga färger
För den som vill grotta in sig ännu mer på detta fantastiska varumärke är det bara att klicka sig vidare här https://www.garrettleight.com/

Vid tangenterna
Anna