Brillman Optik sedan 1959

Allmänna Villkor

Köpvillkor

Fredsgatanoptik.se drivs av Fredsgatan Optik AB (556604-8517) Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Fredsgatan Optik. Genom att beställa produkter via vårt formulär så accepterar du nedanstående villkor.

Priser anges inklusive moms i ursprungsvalutan svenska kronor (SEK).

Beställning

I de fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Fredsgatan Optik lider ekonomisk skada, polisanmäls. Försäljning till minderåriga sker ej utan målsmans godkännande.

På www.fredsgatanoptik.se är det enbart möjligt att beställa och få motsvarande produkter levererade inom Sverige. Alla etiketter på produkter är på svenska eller engelska.

Betalning

Som privatkund kan du välja faktura med 14 dagars betalningstid från beställningsdatum, delbetalning via Resurs Bank, swish vid leverans, autogiro eller betalning i butik med kort.

Leverans

På Fredsgatan Optik erbjuder vi dig att handla fraktfritt. Inga avgifter tillkommer för expedition eller frakt.

Leveranstid

Beställningar behandlas och levereras så snabbt som möjlig, för lagervaror inom 2-10 arbetsdagar. För specialprodukter kan leveranstiden vara upp till 4 veckor. I dessa fall underrättas kunden. Om det skulle uppstå större försening av leveranstiden så kommer vi att kontakta dig.

Fraktsätt

För transport anlitas Post Nord, Bring Frigo Scandia AB och DHL Freight (Sweden) AB. I de fall du har ett brevinkast till ditt boende ber vi dig notera att produkterna ska förvaras oåtkomliga för barn och husdjur.

Ångerrätt

Det går ej att avbeställa produkter som är speciellt framtagna för kunden. För övrigt sortiment har konsumenten rätt att avbeställa fram tills dess att konsumenten mottagit varan alternativt 30 dgr från att det ankommit till ombud.

Om kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställning, är det kundens ansvar att ta kontakt med oss för att genomföra avbeställning. Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från oss.

Lagerprodukter kan returneras inom 30 dagar och krediteras förutsatt att förpackningen är obruten och i säljbart skick. Full återbetalning exl returkostnad sker efter produkten ankommit till vårt lager. I det fall varan är använd och inte längre i oförändrat skick sker avdrag på full återbetalning. Returfrakten bekostas av kunden.

Vid återbetalning, betalas pengarna tillbaka inom 14 dagar från dess att vi mottagit varan eller tills konsumenten har lämnat bevis på att varan återsänts. Ifall av frågor kan kunden kontakta vår kundservice på butik@fredsgatanoptik.se.

Reklamationsvillkor

Det är kundens ansvar att vid paketets ankomst kontrollera leveransen för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta oss på telefon eller via e-post och uppge ordernummer samt orsak till reklamationen. Därefter träffas överenskommelse för hur retur och ersättning ska hanteras. Vid godkänd reklamation bekostar vi frakten.
Fredsgatan Optik förbinder sig att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Outlöst försändelse

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till Fredsgatan Optik, debiteras en avgift om 199 kr för Fredsgatan Optiks kostnader i samband med returhantering och frakt. Vid upprepade försök att leverera ut paket till kund debiteras avgiften en gång per outlöst försändelse.

Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir Fredsgatan Optiks egendom tills dess full betalning erlagts.

Ansvar för fel

Fredsgatan Optiks ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Vi bär inget direkt eller indirekt ansvar, men ej begränsat till, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Fredsgatan Optiks kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Fredsgatan Optik befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt

Fredsgatan Optik förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris, p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, eller p.g.a. ett felaktigt pris har Fredsgatan Optik rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt.

Tillämplighet

Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa.